duminică, 13 ianuarie 2013

Israelul evacuează cu forţa o tabără palestiniană instalată pe locul unde ar urma să fie construită o colonie evreiască


Ramallah /Cisiordania, 13 ian /Agerpres/ - Forţele de securitate israeliene au început duminică dimineaţa să evacueze cu forţa o tabără a militanţilor palestinieni instalată pe locul unde ar urma să fie construită o colonie evreiască în Cisiordania, relatează AFP.

'În urma unui ordin al guvernului, forţele de poliţie au început evacuarea adunării palestiniene', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei. Mai multe sute de poliţişti şi grăniceri participă la operaţiune.

Peste 200 de palestinieni instalaţi în această tabără au refuzat să se supună unui ordin israelian care le cerea să părăsească locaţia, în ciuda ameninţărilor cu expulzarea.

Guvernul israelian a anunţat relansarea proiectului coloniei E1, îngheţat în anul 2005 în urma presiunilor SUA, ca represalii la acordarea statutului de observator la ONU pentru Palestina, Israelul considerând că acest demers este contrar acordurilor semnate cu palestinienii.

Comunitatea internaţională a condamnat proiectul E1, care ar urma să lege colonia israeliană Maale Adoumim de cartierele de colonii evreieşti din Ierusalimul de Est şi ar tăia în două Cisiordania, compromiţând viabilitatea unui stat palestinian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu